O nama

Svi, bez izuzetka, instruktori i konsultanti našeg studija su veliki obožavaoci Hatha joge, pa se zato na svakom času u našoj sali praktikuju tri osnovna elementa: pranajama (tehnike disanja), asane (fizički položaji) i joga Nidra (tehnika dubokog opuštanja).

Trener studija Yana, sertifikovani instruktor Hatha Joge. Vodi grupe svakodnevno ujutru i uveće.

“Joga je sastavni deo svakog mog dana. Moj beskrajni put ka samospoznanju. Joga za mene nije samo lepo, gipko telo, već i pokretljivost uma, pozitivan pogled na sve i beskrajna vera u najbolje. Blisko sam se upoznala sa jogom ziveći u Rusiji. Zatim, u Srbiji, usavršavajući svoju tehniku, prijavila sam se za kurs instruktora joge u školi Dragana Lončara. Držim časove za početnike, napredne vežbače i profesionalne sportiste”.

Olja Stanić – Zafirovska vodi grupu “Za duhom mlade” utorkom i petkom od 18.00.

“Držim časove Hatha joge početnicima i zrelijim osobama kao i svim ostalima koji žele da nauče tehnike vežbanja, opuštanja i zdravog disanja. Na času punu pažnju posvećujem buđenju samoisceliteljskih snaga preko meditativne “šetnje” kroz centre svesti (čakre) i pripadajuće organe.

Sa jogom je počelo moje duhovno tragalaštvo. Pre više od 30 godina, posle hirurškog zahvata na telu, tražila sam po manastirima, tzv. svetim mestima, kod velikih učitelja po Indiji, Jerusalimu, Rusiji... Tražila leka, odnosno, ono nešto za čim je čeznula moja duša i žeđalo moje telo. Da bih na kraju ipak shvatila, doživela i osetila da Taj Neko stalno kuca na vrata moga (Vašeg) srca, i strpljivo čeka da ga otvorimo. Dakle, Slobodni Duh i Iscelitelj je u meni, u svima nama. Moja praksa joge je počela sa inspirativnim časovima Dragana Lončara, na Ceraku i nastavlja se sa Janom, mojom drugaricom i koleginicom u našem Yoga studiju.

Na časovima ćemo raditi vežbe opuštanja i harmonizacije tela i duha; bazične asane i meditativno, u joga nidri, ići kroz centre svesti (čakre) i oslovljavati isceliteljske snage u svojim organima”.

Asistent trenera, Aleksandra Djurović, vodi grupu “Power Yoga” sredom i subotom od 18.00.

“Joga je za mene divan nastavak višegodišnje prakse sportske i ritmičke gimnastike. Zastupajući mlađu generaciju ljubitelja joge, rušim stereotipe da je joga “jedna dosadna stvar za starije ljude”. U svoj program često uključujem moćne asane za razvoj snage kao elemenat Power Yoga. Iskustvo i radost zajedničkog vežbanja delim sa svojim vršnjacima i svima koji se tako osećaju, bez obzira na datum rođenja.”

Svako od naših trenera poseduju osnovna znanja o anatomiji, fiziologiji, antropomotorici; takođe i efikasnih metoda vežbanja radi prevencije povreda.

Bićemo srećne da postanemo vaši lični vodiči i učitelji u neiscrpnom svetu Joge!